Jag och Johanna körde torsdags dejt och gick då och såg the Gret Gatsby. Jag kan helt ärligt säga att jag inte hade koll på vad den skulle handla om mer än att det var 1930-tal, fester, många kända skådespelare och så kärlek. 
 
Jag blev positivt överraskad av filmen annars som var mycket välgjord och fantastikskt snygg, me alla kläder och miljöer från 1930 talet. åt det negativta så säger Gatsby (Leonardo Dicaprio) "old sport" i princip hela tiden. Visst vi förstår att det är lite av en catch phrase, men det går toalt över styr med den. Dessutom så lämnar musiken lite mer att önska. Hiphop ala Jay-Z hade jag inte sagt nej till generellt men i en film som utspelar sig på 1930 talet så blir det lite för mycket "H to the izzo" istället för mer genuin 30-tals musik.
 
Filmen är annars väldigt sevärd och man ändra hela tiden uppfattningen om vem som är god och ond. Så för mig skulle den kunna på 3,5 av 5 eller något likanande.
 
Ps. lyckades också se "Warm bodies" idag också. Visst det är film som rider lite på vampyr, zombie vågen men den är lite kul ändå och har men lite tid över så är den inte helt fel.
 
 
 
 
The Great Gatsby